Victorian terrace extension
Modern interior of house in cambridge
Interior view out to rear garden
Oriel window seat
Living room interior design
Stairwell update in victorian terrace
Exterior view of oriel window seat
Rear view of cambridge extension at night
Front view of property at night

Extensions and alterations to a Victorian semi-detached property in the New Town Conservation Area, Cambridge

MOOi were approached by the owners of this property to resolve layout problems at ground floor, provide two additional bedrooms and renovate throughout.

The solution, a linking dining room extension to provide a breadth of space alongside a galley kitchen, maintaining and maximising the existing rear garden.  A contemporary oriel window clad in natural Zinc, lined in plywood, adds a quirky, functional additional seating area. 

At loft level two additional bedrooms were provided, with a shower room, within a new rear facing dormer.

 

Contractor: Offord & Camp

Engineer: Andrew Firebrace Partnership

Photo credit: Matthew Smith Photography

Category:
Date: